Novosti

Posjet svetog Nikole

 

Posjet sv. Nikole

Danas je u našem vrtiću bilo veselja, radost je donio Sveti Nikola koji je posjetio dobru dječicu Dječjeg vrtića ˝Krijesnica Jankovci˝.

Obradovao ih je poklonima, lijepim riječima i željama. Djeca su ga dočekala prigodnom pjesmicom ˝Sveti Niko svijetom šeta˝,

koju su naučile sa svojim odgojiteljicama te se i sam Sv. Nikola pridružio pjesmi i plesu. 

     


  

       

            

Odavanje počasti žrtvama Domovinskog rata

     

´NAVIK ON ŽIVI KI ZGINE POŠTENO´

Odavanje počasti paljenjem svijeća žrtvama Domovinskog rata.

´Najljepše je imati djecu, jer djeca su budućnost, ona su nada u bolje sutra, vjera da će ono što slijedi zaštiti starost. 

Kad čovjek ima djecu, onda je sve bolje, jer kad vas svi napuste, opet vam ostaju vaša djeca. Sve to pak povećava vašu odgovornost jer, ako želite bolju budućnost, onda morate svim silama nastojati da tome i sami pridonesete.

Naučiti djecu da se smiju, da misle lijepo, da ih upozorite da njihova htijenja ne budu veća od nebeskog svoda, da njihove ruke ne prljaju ničija djetinjstva, i ničije želje, morate ih jednostavno naučiti da ljube.´ 

Siniša Glavašević

PREPORUKE ZA RODITELJE

PREPORUKE ZA RODITELJE

 

Upoznavanje s uputama HZJZ-a

Važno je da roditelji/skrbnici i djelatnici budu na vrijeme upoznati s Uputama HZJZ-a te da se pridržavaju uputa a ustanova je dužna obavijestiti roditelje o sljedećem:

-      da ne dolaze u pratnji djeteta ako imaju simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, teškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi virusom COVID-19,

-      da ne dovode dijete u ustanovu ako dijete ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, teškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje), ako ima izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je dijete zaraženo virusom COVID-19.

Roditelji su dužni izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svakoga dana prije dolaska u vrtić te izmjerenu vrijednost upisati u evidencijsku listu odgojne skupine koju dijete pohađa. U slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u vrtić, već se javljaju telefonom ravnatelju i izabranom pedijatru radi odluke o testiranju i liječenju djeteta. Djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti također ne dolaze u ustanovu.

Ako djeca razviju simptome bolesti izazvane virusom COVID-19 tijekom boravka u ustanovi, odgojitelji odmah obavještavaju roditelje koji u najkraćem roku trebaju doći po dijete.

Ulazak roditelja u dječje vrtiće kao i roditelja djece s teškoćama u ustanove.

-      Kada dovodi i odvodi dijete, roditelj/staratelj ili druga osoba u pratnji djeteta može ući u dječji vrtić.

-      Roditelj ili druga osoba u pratnji dovodi dijete do garderobe pred prostorijom u kojoj dijete boravi.

-      Roditelj ili druga osoba u pratnji djeteta ulazi u vrtić na način da održava razmak od najmanje 1,5m u odnosu na druge osobe, dezinficira potplate, dezinficira ruke na ulazu, te izbjegava zadržavanje i grupiranje u vrtiću/ustanovi. Međusobni razmak ne trebaju držati osobe iz istog kućanstva.

-      Roditelj ili druga osoba u pratnji djeteta obavezno u ustanovi nosi masku te bez maske ne može ući u ustanovu već dijete preuzima djelatnik ispred ulaza u ustanovu.

-      U pratnji jednog djeteta vrtićke dobi uvijek je samo jedna odrasla osoba.

 

Vrtić kod kuće - aktivnosti

Dragi roditelji i draga djeco

Pripremili smo za vas aktivnosti za mjesec svibanj kako bi mogli nastaviti raditi sa svojom djecom kod kuće te kako bi se naši predškolci mogli još bolje pripremiti za polazak u školu. Nadamo se da će vam se svidjeti.

Aktivnosti možete preuzeti ovdje.

Odgojiteljice

 

OBAVIJEST ZA RODITELJE O RADU VRTIĆA 25.05.2020.

Poštovani roditelji i draga djeco, 

prema novim uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od ponedjeljka 25.05.2020. omogućuje se dolazak u vrtić za svu djecu bez obzira na radni status roditelja. Rad vrtića organizirati će se i dalje sukladno svim naputcima koji se tiču higijenskih i ostalih mjera iz uputa, u skladu s mogućnostima vrtića. Stoga je važno da se s uputama HZJZ-a upoznate. Upute možete pronaći na web stranici HZJZ-a  https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_skole.pdf

OSNOVNE UPUTE ZA DOVOĐENJE DJECE:

- DIJETE U VRTIĆ DOLAZI U PRATNJI JEDNE ODRASLE OSOBE.

- VRATA VRTIĆA ĆE BITI ZAKLJUČANA TE TREBA POZVONITI I PRIČEKATI.

- NE PREPORUČUJE SE ULAZAK U USTANOVU, DIJETE ĆE NA ULAZU PRIMITI JEDNA ODGOJITELJICA.

- PRILIKOM DOLASKA PO VAŠE DIJETE, SLIJEDIT ĆEMO ISTU PROCEDURU; DIJETE ĆE DO ULAZNIH VRATA DOVESTI ODGOJITELJ.

- UKOLIKO DOĐE VIŠE RODITELJA U ISTO VRIJEME, MOLIMO VAS DA SE DRŽITE RAZMAKA OD 1,5M.

- NA ULASKU U VRTIĆ POSTAVLJENA JE DEZBARIJERA NA KOJE DIJETE MORA STATI DEZINFICIRATI OBUĆU.

- DIJETE ĆE PRIJE ULASKA U SKUPINU SKINUTI VANJSKU OBUĆU TE OPRATI RUKE PREMA UPUTAMA HZJZ-a.

- IGRAČKE I DRUGE PREDMETE DJECA NE DONOSE OD KUĆE.

 

Zahvaljujemo Vam svima na dosadašnjoj suradnji i razumijevanju!